Back To Projects

The Bureau of Meteorology —

Project Detail

A bold entrance.

Custom joinery featuring a detailed pattern inspired by coronal mass ejections (CME) provides an interesting and dynamic landing for visitors to the site, while providing space for further information via digital display. The CME graphic is repeated on glazing throughout the space creating a textural effect that is imbued with meaning. A large photographic representation of a CME is also present in the Research to Operations area.

Consistently on brand.

Wayfinding signage throughout the site utilises brand colours to ensure consistency and aid usability. Visitors to the site can quickly identify room numbers via the Bureau Blue perpendicular signs at each doorway. Larger freestanding totems provide more information at strategic touch points, while bringing in more of The Bureau's new colour palette.

Related Projects—

View Here